Trollet

Extrainsatt läkarkontroll för pluttan.

Publicerad 2013-05-15 14:44:50 i

Min lilla vackra, underbara snoffsa! Idag var vi på BVC på vanlig mätning och vägning. Allt var jättebra och mamma har grädde i tuttarna :) Däremot har vi här hemma varit lite oroliga då pluttans vänsterarm hänger ganska mycket och hon använder den mindre än högern. Inte direkt någon markant skillnad och det kanske inte är någonting att oroa sig för (oroar mig gör jag inte men det är ju alltid bra att veta om något behöver göras) men sköterskan tyckte att vi ändå kunde kolla upp det. Pluttan håller nämligen armen vriden så att handryggen pekar framåt istället för att ha den längs med kroppen. Jag funderade på om armen dragits ur led utan att vi märkt det. Vi får se vad läkaren säger.

Nattrutiner

Publicerad 2013-05-15 10:29:17 i

Jo men jag måste få reda på varför hon vaknar vid fyra-fem och är superpigg. Jag förstår nämligen inte.
Vid sju-halvåtta ger jag henne mat (tutten) och sedan klär vi på pyjamasen för att sedan mysa med någon bok eller så. Hon sover vanligtvis till elva-ett och vill ha mat. Det får hon och somnar oftast utan besvär. Därefter vaknar hon vid fyra-fem och är pigg. Hon tittar upp, skrattar, pratar med sig själv. Får hon till slut ingen uppmärksamhet (kan gå tio minuter) så tröttnar hon och gnyr/skriker. Hon får mat (vet egentligen inte om hon är hungrig) och bajsar oftast samtidigt. Iom att vi även måste byta blöja så blir hon ännu piggare och sedan är det kört. Det tar minst en timma från det att jag tar upp henne till att hon sover igen. Oftast längre tid. Hon har då sovit max åtta timmar vilket inte kan vara tillräckligt! Hon kan ju då inte sovit tillräckligt för att vara pigg. Vi går oftast upp vid halv sju-sju. Då är pluttan pigg i ca en-en och en halv timma för att sedan sova igen. Ska jag göra något eller bara låta henne utveckla en längre sömn själv? Fasen, jag är helt slut på förmiddagarna!

Pigg mitt i natten- bebis

Publicerad 2013-05-15 05:09:32 i

Fasen vad trött jag är alltså! L vaknar nästan varje natt vid fyra-fem och är pigg, då vill hon ta morgon. Jag markerar att det bara är matdags men eftersom hon även bajsar vid den tiden varje natt så blir hon ännu piggare efter bytet. Jag orkar inte. Känner mig som världens vekaste mamma som inte orkar. Hon vaknar runt tolv-ett och sedan fyra-fem för att sedan ta morgon vid sex. Jag önskar så att hon slutade vakna vid fyra-fem utan sov från tolv till sex-sju. Känns som att jag går på rester just nu. Jag behöver sova!

Mannen min skulle kunna dra sitt strå till stacken, men iom att han kör lastbil hela dagarna så behöver han sömnen, annars kan det bli farligt med en trött chaufför på vägarna. Nej, jag är så trött! Idag blir det jag som sover ikapp med L på dagsvilorna. Suck!

Om

Min profilbild

Hej! Jag valde att starta en blogg när jag var gravid i 27 veckan. Det fanns så mycket som jag ville dela med mig av, och kanske kan det hjälpa någon. Mina tankar, funderingar kring graviditeten och allt runt den, shopping, bvc-besök osv. Bor i Göteborg tillsammans med min underbara sambo sedan 4 år tillbaka. Född 1988... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela