Trollet

Finfina kläder!

Publicerad 2012-11-29 13:14:53 i Allmänt,

Här är alltså kläderna som vi beställt från Lindex! Skulle kunna beställa allt! Kappahl har också så himla fina kläder, men någonstans måste man säga stopp! Så här är lite grann iaf =) Allt är beställt i 56 och 62. Koftorna bland annat tog vi i 62 då det kändes mer nödvändigt. I början kommer bebisen nog mest ha overaller och mysmys på sig =)

Rabattkod på Lindex

Publicerad 2012-11-29 13:02:36 i Allmänt,

Jag måste bara tipsa om en rabattkod som lindablom.se har lagt ut på sin blogg. Där får man 30% på hela köpet på Lindex samt fri frakt. Jag satt igår och lade ner massa babykläder i kassan på deras hemsida men kände sedan att det var lite väl mycket pengar. Jag stängde ner sidan och gick istället in på Lindas blogg och vad såg jag där om inte en rabattkod! Nu är kläderna påväg hem till oss och jag är så nöjd! Sambon likaså. Jag ville inte beställa några kläder innan han hade kommit hem, han vill ju så gärna vara med och titta och tycka =) Älskade man! Är ni intresserade av vad jag har beställt? Kanske inte men jag gör ett collage och lägger upp här, så får vi se om allt stannar eller om något åker tillbaka =) God morgon förresten! Jag klarar inte av att gå upp tidigare än 12 numera. Märkbar skillnad på hur mycket sömn jag behöver nu, och det tas tacksamt emot. Har fortfarande dåligt samvete för att jag sover så mycket, men samtidigt känner jag att jag gärna tar emot det nu, när jag kan! Märkt nu två nätter i rad att halsbrännan börjar komma tillbaka lite smått. Får gå och köpa morötter igen, kanske gå till apoteket också, får se. Hur som, ha en bra dag vänner! Kram

Någon mer än jag som är trött?

Publicerad 2012-11-28 21:00:29 i Allmänt,

Är det någon mer än jag (mig?) som är trött på alla expertutlåtanden? Jag är en sådan person som alltid har ett kritiskt öga och öra för alla forskare och experter. Jag tänker lite så här att forskare är alltid säkra på någonting, men efter några år ändras deras utlåtanden. Ingenting är någonsin helt rätt eller fel. Forskarna var helt hundra på och hade bevis för att jorden var platt... Vad hände med de bevisen? De motbevisades. Var vill jag komma med detta? Jo jag menar att jag inte kan låta bli att strunta i många av experternas utlåtanden när det gäller hur man ska vara en bra förälder. Min sambo och jag kommer gå på sunt förnuft och det vi har lärt oss av våra föräldrar. Med kärlek kommer man långt och det har vi så det räcker för 15 barn. Hänger ni med? Låter det vettigt eller låter jag för slapp?

Spjälsängen är färdig

Publicerad 2012-11-28 16:57:44 i Allmänt,

Nu är sängen färdigslipad, färdigmålad (4 sprayningar), ihopskruvad och bäddad. Allt i sängen är tvättat och klart så det är bara för bebisen att lägga sig och sova sedan. Vi är så himla nöjda med resultatet och bryr oss faktiskt inte om att det kostade lite mer än vi trodde. Köpte sängen för 70 kronor på en fb-sida och tänkte att det var ju superbilligt. Vad vi inte tänkte på var att färgen skulle gå på ca 600 kronor. Billig är den inte längre, men fin och unik! Spjälskyddet ska vi däremot byta ut mot ett vitt. Vet inte vad vi tänkte när vi köpte ett svart! Men visst blev den fin!!?

Magen full av kärlek!

Publicerad 2012-11-27 23:37:00 i Graviditet,

Man kan tro att jag menar godis eller ngt annat gott nu men det gör jag inte. Jag menar självklart vår lilla sprattelbebis som ligger där inne och lever rövare. Kan inte hjälpa att känna mig så lycklig (med all rätt)  lövet min fantastiska situation. För jag känner att man måste få vara lycklig och kunna dela med sig av det också, inte bara när det är svårt. Här ligger jag i sängen med min fin sambo bredvid mig, vårà föräldrars katt vid fotändan och vår lilla plutt sprattlandes i magen. Det går inte att vara annat än lycklig! 
 
I början var jag så orolig för att jag skulle få missfall då både min mamma och syster har haft det. Har hört att det är ärftligt men jag slapp det. Vår plutt mår bra och visar oss det klart och tydligt med sina hårda och starka sparkar. Huvudet knuffar på min urinblåsa, händerna kittlar mina ljumskar och fötterna sparkar och buffar över hela magen och på revbenen. Älskade unge, du är så längtad! Jag kan inte förstå att jag ska bli... ÄR din mamma! Det är klart och tydligt för mig att sambon är pappa, det är så självklart för mig. Han är en pappa, världens bästa pappa också, men att jag är mamma... nej det låter konstigt. Underbart, men jag har bara inte vant mig än. God natt fina vänner så hörs vi kanske imorgon!

Skillad på storlek

Publicerad 2012-11-27 17:03:44 i Allmänt,

Oj vilken skillnad det är på storlekarna på sambons och bebisens strumpor. Inte mer än sambons stortå får väl plats i den lilla pluttstrumpan <3 Den är verkligen liten den där strumpan, men jag kan inte tänka mig att fötterna skulle vara större när lille bebis tittar ut, den får ju plats i min mage så en större fot kan bebis ju inte ha =) Älskade hjärtat, älskade bebis!
 
Jag måste lära mig att använda kameran nu innan bebis kommer. De bilder som lagts upp på bloggen är nog enbart mobilbilder om jag inte missminner mig och nu måste jag lära mig inställningarna på systemkameran innan bebis kommer. Sambon kan nog lite mer än mig men han får inte till det där mjuka varma ljuset som jag vill ha. Jag har hittat det av en slump ibland men jag vet inte om det är rätt egentligen. Om det nu finns något rätt eller fel i konst.
Annars då? Hur har ni gjort med julpynt, har ni börjat? Här är det strikta regler, man får INTE börja pynta innan första advent. Eventuellt dagen innan första advent men inte så här långt innan! Sambon avskyr dock jul och allt som har med högtider att göra. Vi har varit tillsammans under fyra jular och har inte firat en enda tillsammans. Han har inte firat jul på... någonsin tror jag. Värt att nämna är att han kommer från Iran och har självklart inte firat när han bodde där och de 10 år som han bott här har han avskytt jul. Han har inte förstått grejen, men det ska ändras på ;) Bebisen och jag ska nog få honom på andra tankar nästa jul, denna jul får han göra vad han vill då bebis inte kommit än. Julen därpå får vi väl lösa på något sätt.
 
Ha en fin tisdagseftermiddag och kväll hörrni! Kram
 

Missnöjd över Ikeas babykudde

Publicerad 2012-11-25 14:19:58 i Inhandlat,

Jahapp, igår tvättades alltså bebisens täcken och kuddar (till resesängen också). Allt enligt anvisningarna och därefter tumlades de med tennisbollar. Jag blev dock väldigt besviken på Ikeas kuddar när de tvättats, all stoppning samlades på ett ställe och lämnade flera ställen helt tomma. Det är väl ändå inte helt okej? Jag förstår att man kan behöva fluffa till dem lite grann efteråt men såpass? I och försig så kanske jag inte ska klaga, det är trots allt ett billigt pris på kudden och hade jag tänkt och känt efter lite extra så hade jag väl kanske förstått att det skulle bli så då stoppningen inte är fastsydd, men jag blev ändå lite besviken. Nu får vi se vad sambon säger när han kommer hem, om vi ska åka och reklamera kuddarna eller ha kvar dem. De blev ju iaf fluffiga och goa när jag väl fluffat och fördelat stoppningen igen. Kanske går de att använda till nyfödda trots allt... vad har ni hört om IKEAs kuddar?
 

Ny veckobild: v. 33+4

Publicerad 2012-11-25 00:23:06 i Graviditet ,

Här kommer denna veckas mage. Tycker inte jag har vuxit någonting, men så länge bebisen mår bra och alla värden ser bra ut så är det lugnt. BM är inte orolig och det ÄR ju en skillnad på SF-kurvan, det är nog bara jag som inte ser skillnad. Ha en fin kväll hörrni! Kram

Vill skruva ihop spjälsängen NU!

Publicerad 2012-11-24 20:18:16 i Allmänt,

Oj vad jag längtar till att få skruva ihop sängen nu. Sambon har som sagt spraymålat den vit och den har nu äntligen torkat. Dock är sambon i Stockholm denna helg och han har ju längtat lika mycket som jag så jag väntar såklart på att han kommer hem. Imorgon kväll ska vi skruva ihop den tillsammans och bädda den ren. Det är ett tag kvar till bebis kommer (6 veckor) och det får ju inte bli dammigt i sängen så jag antar att vi lägger på ett lakan eller något som skyddar när vi bäddat. Måste bädda den imorgon, vi kan inte vänta längre. När bäddade/ska ni bädda sängen till bebisen? Väntade ni eller gjorde ni det tidigt?
 
Nu är två maskiner igång och bebisens täcke och kudde tvättas. Jag har dock glömt av att ringa Ikea angående deras babykudde, vi får se om vi använder den eller köper en fluffigare. Det finns så mycket rekommendationer hit och dit och man blir tokig om man ska följa alla. Däremot känns detta ganska viktigt att följa då Socialstyrelsen själva har skrivit ihop rekommendationer om hur bebisar ska sova för att förhindra plötslig spädbarnsdöd. Vi får se hur vi gör. Nu tvättas den kudden iallafall.
 
Nu blir det Så mycket bättre, eventuellt med lite varm choklad. Ha en himla go lördag vänner! Kram
 

Allt är inhandlat

Publicerad 2012-11-23 17:27:32 i Allmänt,

Åh vad skönt det är att vara klar hörrni! Hur går det för er med handlingen till bebisen? Hur långt har ni kvar? Sambon och jag var i Ullared i helgen och handlade allt det där småttings ni vet. Babyolja, tvål, tvättlappar, påslakan... Ja allt verkligen! Nu ligger allt i ett hörn i sovrummet och väntar på att packas upp. Vi ska fixa skötplatsen i tvättrummet innan vi kan lägga in alla oljor, blöjor, tvättlappar och grejer. Sängkläder, kläder osv är ingen idé att packa upp då de ändå ska tvättas innan bebis kommer. Åh vad vi längtar! 
 
I söndags sprayade sambon klart sängen också. Den blev så himla fin! Ni kommer få se en färdig bild av en när den är ihopsatt. Nu står den ute i kylan för att torka ordentligt och för att alla kemikalier ska avdunsta ordentligt. Vill ju inte att bebis ska andas in ångorna! 
 
En annan sak som gör mig så lycklig är att sambon verkligen engagerar sig i allt som ska fixas. Jag vågar knappt köpa något utan honom för han vill så gärnà vara med och välja färg, modell, utseende, ja allt :) Det gör mig lycklig då jag hör om så många blivande pappor som inte riktigt kommit dit. Jag är väl även extra lycklig då jag själv trodde att han skulle ta längre tid på sig att komma in i rollen, men han är så där! Hans hjärta är med bebisen hela tiden! Min älskade man, detta barn kunde inte välja en bättre pappa! 

Missförstånd gällande Ikeas täcken

Publicerad 2012-11-19 23:09:20 i Allmänt,

Hej hörrni! 
Jag tänkte bara dela med mig av vad vi fick reda på idag när vi var på Ikea och skulle köpa täcke och kudde till vår bebis som kommer i januari. Vi reagerade som så många andra på att det stod "från 12 månader"på deras täcken till spädbarn och frågade en anställd där. Vi fick på reda på att det endast stod så på grund av att man i vissa andra länder rekommenderar att inte ha täcke till barn under ett år. Av den anledningen är Ikea tvungna att skriva "från 12månader" men att man kan använda dem till nyfödda också, enligt svenska rekommendationer. 
 
Däremot blir jag lite fundersam på deras kuddar. Det står ju överallt på nätet att en nyfödd ska ha en fluffig kudde till den kan vända på sig, och att man då ska byta till den platta som Ikea har. Detta läste jag om när vi kommit hem från Ikea och funderar att höra med dem imorgon. Samtidigt som jag tänker på att barn har överlevt värre saker än en kudde som är en cm för tunn. Blir lite trött på alla rekommendationer. Men vill ju följa Socialstyrelsens.  Ja, imorgon hör jag med Ikea. 
 
Ha en god kväll gott folk!

Tre nätters sömn, pånyttfödd

Publicerad 2012-11-16 19:42:54 i Allmänt,

Hej igen!
Idag är jag lycklig, jag har fått sova i tre nätter nu. Visserligen har jag blivit väckt flera gånger av min sambo som är sjuk och har hoppat upp och ner i sängen två nätter, men jag har inte haft några sura uppstötningar alls. Jag tror att jag har kommit på hur jag ska slippa den, äta något bra precis innan jag lägger mig. Får absolut inte vara hungrig när jag ska sova och dessutom har jag som sagt tidigare morötter vid sidan av sängen. Märker jag av minsta lilla så vräker jag i mig morötter. Nyttigt, gott och det hjälper! Hoppas att mina knep håller i sig, då kommer jag ha härliga nätter att se fram emot.
 
Idag var vi även på MVC för ett vanligt besök hos barnmorskan. Hon är verligen mysig. Vi mätte SF, förra gången låg jag en bit ovanför och gjorde det även idag, men efter lite puttande så låg jag vid linjen. Ja, man kan tydligen knö lite på bebisen så att den lägger sig på något vis så att SF-kurvan ändras. Himla roligt tycker jag! Bebisen hade som jag trodde lagt sig med huvudet nedåt. Det är inte fixerat ännu men barnmorskan sa att bebisen förmodligen inte kommer skutta runt något mer. Precis som jag trott. Jag berättade att jag tyckte det var så häftigt att de (barnmorskorna) så lätt kunde känna var bebisen låg och hur. Då tog hon mina händer och tryckte lite precis ovanför blygdbenet, och visst var där ett litet huvud! Jag blev så lycklig, jag har känt bebisens huvud idag! Jag frågade min sambo om han också ville känna, jag vet att han är lite rädd för att trycka på magen, rädd för att göra illa bebisen men han kom och ställde sig bredvid barnmorskan, lät henne ta hans händer och så fick även han känna. Häftigt alltså! All cred till barnmorskor!
 
Nu ligger jag här i en lakaninklädd soffa, mina föräldrar åker till Thailand imorgon och idag fick deras katt något i ögat, antingen en tagg eller en klo. Han har opererats och måste få medicin och ögondroppar tre gånger om dagen. Självklart ställer vi upp, därför en inklädd soffa (lädersoffa som katter älskar att klösa på). Imorgon kommer han hit och då ska vi minsann mysa, lilla pluttekatt!
 
Ha en bra fredag hörrni! Jag väntar på att min sambo ska komma hem från graderingen på Tae-kwon-do´n. Hoppas det går bra då han är jättesjuk med en gigantförkylning. Tjotjo!

Kommer inte upp ur sängen

Publicerad 2012-11-14 15:14:36 i Allmänt,

Är det möjligt att vara så här trött? Jag minns inte att jag var så här trött i början av graviditeten. Jag minns visserligen inte så mycket och det kanske säger en hel del. Jag sov ju hela tiden. Men att vara så här trött, hur hade jag gjort om jag arbetade? När jag blev gravid satt jag med mitt ex-arbete och kunde flexa tiden lite hur jag ville. 
 
Idag skulle jag städa, det är inte jättefint här hemma kan jag säga. Men jag orkar bara inte. Har satt på en tvätt, en diskmaskin, plockat undan lite i hallen och köket, men mer än så har jag inte gjort. Borde dammsuga, städa köket, fixa något till svärmor som fyller år imorgon osv, men icke. Jag orkar bara inte! 
 
Blev ett tråkigt inlägg, orkar ju inte!
 

Graviditetspenning

Publicerad 2012-11-14 00:16:00 i Graviditet,

Ja! Jag är så glad! Jg fick beviljad graviditetspenning fr.o.m. 12/11 tom 28/12. Jag måste säga att FK har behandlat mina ärenden med superfart. Jag kan inte klaga. Jag trodde inte jag skulle få g.penning men tyckte samtidigt det hade varit konstigt om de inte gav mig det. Men så, i förra veckan fick jag beskedet. "Du har blivit beviljad graviditetspenning". Vilken lycka! De fick sig en liten törn på jobbet då jag aldrig kom tillbaka efter min sjukskrivning men de förstod mig. De visste om alla komplikationer som jag haft så de vad glada för min skull. 
 
Hur har det gått för er? Beviljade? Nekade? 

Magbilder v 32

Publicerad 2012-11-12 18:06:08 i Allmänt,

Hej hörrni! Här kommer bilder på magen v 32. Var i Stockholm i helgen och kunde som vanligt inte sova. Passade då på att ta lite bilder på magen, ljuset var så fint där i rummet. Självklart har jag lekt lite med bilderna, hobbylekt lite med en app på telefonen. Just därför är det lite dålig kvalitet på bilderna, jag har tagit dem med telefonen.
 
Nu är det snart jul också! Jag längtar ihjäl mig. Vill fixa så mycket inför jul, men det finns inte mycket att fixa, mer än att vänta in december så att man får pynta hemmet. Däremot ska jag försöka hitta en eller två juldukar. Och en matta att ha under julgranen.
 
Annars händer inget nytt här. Jag övar mig på att bli en erfaren förare, tog ju körkortet för ett tag sedan. Glömde skriva att uppkörningen gick bra. Det är läskigt att köra själv utan att kunna förlita sig på en körskollärare som kan ingripa ifall det skulle behövas. Känner dock att jag har en del koll men jag har svårt för att parkera. Det är svårt, jag har glömt av referenserna som min lärare gav mig, får kika på det igen och bara öva.
 
Nej hörrni, detta blir inget bra inlägg, har inget att skriva. Ville bara visa min mage =) Kommer den växa mycket mer nu de sista åtta veckorna?
 

Sura uppstötningar, snälla hjälp!

Publicerad 2012-11-10 00:56:40 i Allmänt,

Ja, skälla hjälp mig! Om du läser detta och har någon idé om hur man får bort dessa sura uppstötningar utan medicin så snälla, kommentera. Jag blir så lycklig då. Nu sitter jag och försöker sova, eller inte alls men jag försöker att lugna ner mig för att sova, utan att vräka i mig vatten. Det är det enda jag har (sitter på ett hotellrum) att stoppa/hälla i mig och jag vet inte vad jag ska ta mig till. Det blir värre natt för natt och jag orkar inte mer. Kan inte sova på nätterna pga detta. Sitter upp, hjälper inte. Ligger ner, fungerar verkligen inte! Funderar starkt på att gå ut och köpa något, men jag vet inte var jag ska. Är i Sthlm nämligen (bor i Gbg). Så snälla ni som har tips, ge mig dem, snälla! 
 
 

Mående i v 30+3

Publicerad 2012-11-03 23:55:37 i Allmänt,

Har ni det bra i lördagsmyset? Själv ligger jag i sängen med lite ljus tända och irriterar mig på allt. Ja, välkommen tredje trimester! Under hela graviditeten har jag mått så bra. Inget som direkt har förstört min vardag så mycket. Men nu börjar jag bli trött på att vara gravid. Jag älskar min fina mage, bebisen däri och allt som hör till. Hade jag inte haft det så hade jag heller inte haft bebisen så jag tar emot allt som ska tas emot, men jag börjar bli lite trött. Jag är så grinig. Jag känner av början till sura uppstöötningar, har inte fått dem än men känner dem långt ner i halsen, irriterande. Jag känner mig så otroligt trött. Samtidigt som jag är trött kan jag inte sova ordentligt. Jag kan inte ligga ner för då kommer känslan av sura uppstötningar så jag måste ligga... sittandes. Det finns INGEN skön ställning just nu vilket resulterar i dålig sömn, vilket resulterar i ännu mer trötthet på dagarna. Jag har provat allt, kudde mellan benen, kudde som stöttar magen, fler kuddar bakom/under mig... inget funkar. Och nu kommer även mardrömmarna tillbaka. Ja, allt detta är petitesser, småsaker som kunde varit tusen gånger värre, men jag är så van vid att alltid må bra. Har alltid gjort, hela mitt liv faktiskt, så nu är jag så bortskämd. Jag hoppas att allt detta är övergående för annars kommer jag vara ett vrak när bebisen kommer ut till denna värld.
 
Hur mår ni? I vilken vecka är ni och hur har ni det?

Tröttheten har kommit tillbaka

Publicerad 2012-11-02 16:23:50 i Allmänt,

...nu i tredje trimestern. Jag är helt slut om dagarna och jag orkar inte göra någonting. Idag hade jag körlektion vid halv ett och efter det har jag varit helt slut. Åkte till Backaplan och tänkte fönstershoppa lite, men efter första butiken var jag så trött att jag åkte hem istället. Jag vill inte vara så här trött resten av tiden. får väl sova mer, det sägs ju att man ska vila mycket under graviditeten och nu när jag har tid får jag väl göra det. Någon mer i tredje trimestern som är helt slut? 

Amningslinne

Publicerad 2012-11-01 14:16:15 i Inhandlat,

Pratar mycket med min svägerska om hur dyrt det är med gravidkläder och amningskläder. Fattar inte hur de kan ta så hutlösa priser, men det är väl därför de gör det. De kan! Hur som helst så har vi pratat mycket om amningslinnen då hon har en liten plutt på 5 månader och jag snart är där. Idag hittade jag en sida med hyfsade priser på amningslinne. Vanliga svarta och vita men jag tyckte de såg väldigt smidiga ut. Visst gör de? http://glammom.se/amningsklader/amningslinnen/valja-somlost-amningslinne-svart/
 
 

Sjukskriven, igen!

Publicerad 2012-11-01 11:11:10 i Graviditet,

Vad trött jag är på att vara sjukskriven! Igår fick jag en blödning till och åkte mest in till Östra då jag fick en kraftig spark i magen dagen innan. Ville bara kontrollera så att et inte hade något samband. Det hade det som tur inte, vilket jag egentligen inte trodde att det hade. Jag blev glad och trodde vi kunde åka hem igen, lägga oss för att gå till jobbet imorgon... Icke! Jag blev sjukskriven i två veckor. Jag fick panik, jag har så mycket att göra på jobbet. Elva utvecklingssamtal var inplanerade, en del av vår stora barngrupp behöver stadga nu ihop med mig och en kollega nu. Det är kaos och jag kan verkligen inte vara sjukskriven, det går inte! Jag vet att jag måste tänka på vår älskade lilla skrutt men jag tro inte jag inöser allvaret. Jag tror att jag kan skydda oss två mot allt i världen. Naivt! 
 
Så nu sitter jag alltså här i sängen, nyvaken och rastlös. Vad ska jag göra nu då? Får kanske ta och åka till Hornbach och köpa mer färg till bebisens säng. I vilket fall som helst var det underbart att se vår lille skrutt igen! Älskade lilla barn som har vuxit så mycket sedan vi såg henne/honom sist. Vi fick även se att den lille även övar sig på att andas, magen åkte snabbt upp och ner :) Läkaren sa även att det är ett VÄLDIGT livligvadarn vi har i min mage, det visste vi ju redan men det är ändå kul när en läkare säger det som ser bebisar hela dagarna.
 
Med det sagt så ska jag starta dagen, är helt utsvulten! God morgon!

Om

Min profilbild

Hej! Jag valde att starta en blogg när jag var gravid i 27 veckan. Det fanns så mycket som jag ville dela med mig av, och kanske kan det hjälpa någon. Mina tankar, funderingar kring graviditeten och allt runt den, shopping, bvc-besök osv. Bor i Göteborg tillsammans med min underbara sambo sedan 4 år tillbaka. Född 1988... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela