Trollet

Välkommen till världen älskade plutt!

Publicerad 2013-01-10 10:14:50 i

Nu är hon äntligen här vår skrutta. Hon hade bråttom!! Kom till förlossningen kvart i ett inatt och en halvtimma senare var hon född. Förlossningsvärkarna hade startat redan hemma. Jag fattade ingenting, är jag så här klen eller varför tål inte jag ha tre-fyra värkar på tio minuter. Jo, för att det inte bar öppningsskedet utan istället utdrivningsskedet utan ngn smärtstillande. Jaja, skriver mer en annan dag. Puss

v 40+1 mage

Publicerad 2013-01-09 17:06:33 i Allmänt,

Ja hörrni, ikväll blir det promenad. Antingen drar det igång värkarna ännu mer eller så avtar de. Det märker vi helt enkelt. Idag är vi inne i 40+1 iallafall och min sambo sitter på helspänn i lastbilen om dagarna. Idag fick han köra i stan vilket skulle underlättat ifall bebisen ville komma idag men icke. Icke på specialdagen inte. Kan det vara så att du vill ha din egen dag bebis lilla? Tro ja de! (på allas vår Alfreds vis)
 
Idag har förvärkarna verkligen hållit i sig. Det är väl 10-15 minuter emellan dem nu. Skulle så gärna åka in idag men jag tror inte det. Jag tror värkarna kommer avta ju längre in på kvällen vi går. Älskade unge, lite nervig måste jag säga att jag är. Blir jag en bra mamma? Är jag redo? Ja men ni vet, alla de larviga tankarna som alla får upp. Jag har inte haft något sådant innan, men nu börjar det bli verklighet. Snart är det inte längre bara sambon och jag. Snart har vi något ännu större att ta hand om. Häftigt och läskigt!
 
Vad tycker ni? Har jag blivit större sedan senaste bilden?

Nog fan satte det igång någonting iaf

Publicerad 2013-01-09 02:55:00 i Allmänt,

Ja, färdknäppen alltså. Har nu legat i 1 1/2 timmar med kraftiga förvärkar. Smärtsamma, molande... och hyfsat regelbundna (två, tre på tio minuter). Dock inga som inte går att andas igenom utan problem. Så tro fan att det satte igång förvärkarna lite mer iaf. Vet att de kan hålla på i flera dagar så jag räknar inte med någon bebis snart. Hade ju varit underbart om du bebis ville komma ut nu den 9de, det är ju ett väldigt speciellt datum trots alls :)

Färdknäppen och förvärkar

Publicerad 2013-01-09 00:16:37 i Allmänt,

Ja, förvärkar/sammandragningar har jag haft mycket av, så det kan jag inte påstå är något nytt. Det drar i höfterna, nedre ryggen och i magen. Så har det alltid varit, bara lite mer molande nu. Ikväll försökte vi med färdknäppen. Eller ja, jag låg och surfade på iPaden bredvid min sovande karl. Han blev sugen i sömnen och jag sa inte nej. Jag har ju velat prova på färdknäppen även om jag inte direkt tror att det skulle göra någon skillnad. Jag tror att bebisen kommer när den är mogen för det. Sambon har dock inte velat prova då han är rädd att han buffar på bebisens huvud då den ligger så långt ner. Men så ikväll blev det så och nu får vi väl se om rykterna stämmer. Hoppas så klart på det men jag tror inte riktigt det har med saken att göra isf. 
 
Nu ska jag surfa lite till innan jag somnar. Ha en god natt! Kramkram

BF är här!

Publicerad 2013-01-08 17:23:20 i

Idag är det BF. Ingen bebis idag trots det. Fast jag räknade inte med det heller. Har saker inplanerade hela veckan då jag inte tror att bebis kommer komma ut inom en vecka minst.

Nu har jag ingen app att följa heller. Eller jo, en, Babycenter. Alla andra stänger ner efter bf-datum. Vår BB-väska är äntligen packad och nallen ligger ovanpå och väntar på att få hälsa på sin vän. Ja, det känns lite så, som att nallen väntar och längtar efter bebisen :) Det är mysigt att tänka så iaf.

Annars är allt bra här, jag mår prima och ska alldeles snart dra igång med en tacopaj. Känner att jag aldrig gör ordentlig mat så nu ska jag göra en kraftansträngning och laga lite gott till min man. Det är han verkligen värd!! Ha en fin kväll hörrni! Kramkram

1 dag kvar

Publicerad 2013-01-07 19:51:10 i Allmänt,

...enligt BM alltså, men jag tror det är minst en vecka kvar. Har inga känningar överhuvudtaget. Fast det där är svårt iof, jag har haft sammandragningar (kraftiga sådana) sedan v 20 och har änna vant mig vid dem. Nu sedan några veckor tillbaka har jag dock även fått dem när jag vilar. Kraftigast är de när jag ligger i sängen och ska sova. Tror dock inte detta är något bevis på att förlossningen är nära. Jag räknar inte med det, vill inte bli besviken.
 
Annars mår jag bra, imorgon är BF och jag har en vän som kommer över på fika. Hon är i v 18-19 tror jag, ska bli riktigt roligt att se hennes mage. Spännande att följa hennes graviditet när jag själv vet hur det är. Sedan på onsdag kommer min syster hit (som förövrigt är beräknad den 20 januari) på en promenad. Ska även hjälpa henne att färga utväxten, kanske jag också ska förnya min hårfärg, eller tom gå till frisören och göra något åt min gräsliga kalufs. Jag har nämligen ingen frisyr, var snaggad förut (6 mm) och har bara låtit det växa ut nu, det är väl 5-7 cm nu. Vet dock inte vad jag ska ha för frisyr, side cut, kortare sidor och långre ovanpå.. suck. Det blir som det blir.
 

Fixerad + magen

Publicerad 2013-01-03 15:04:38 i Allmänt,

Såja, nu är bebisen fixerad. Det är fem dagar kvar till BF men jag tror nog att bebisen stannar inne ett tag till. Känns så. Förövrigt har jag inte mycket att skriva om. Vi går här hemma och väntar på vår lille plutt. Sambon har varit ledig i två veckor nu och vi har haft världens bästa ledighet tillsammans. Varit uppe på nätterna, sovit hela dagarna. Vaknat på morgonen, ätit lite och sedan gått och lagt oss igen för att starta dagen vid 15 någonting. Superskönt, det är ingen ide att ha dåligt samvete för att man sover bort dagarna, vi vet ju att det kommer ändras på när bebisen tittar ut. Försöker annars jämföra lite magbilder men tycker nog inte att jag växer så mycket mer nu. SF-måttet ändras ju såklart men jag ser inte mycket förändring. Vad tycker ni? Denna bild är i v38+6.
 

Om

Min profilbild

Hej! Jag valde att starta en blogg när jag var gravid i 27 veckan. Det fanns så mycket som jag ville dela med mig av, och kanske kan det hjälpa någon. Mina tankar, funderingar kring graviditeten och allt runt den, shopping, bvc-besök osv. Bor i Göteborg tillsammans med min underbara sambo sedan 4 år tillbaka. Född 1988... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela