Trollet

Hur går det med sömnen?

Publicerad 2013-09-30 08:09:44 i Pluttan,

Jag tänkte uppdatera lite om hur det går med lillfisens sömn här hemma. Det har varit ett stort problem då varken hon eller jag har sovit bra. När hon sov bredvid mig i vår stora säng fick hon inte ro utan skulle äta hela hela natten. Ingen sömn för henne eller mig då alltså. Men hon har samtidigt inte kunnat sova i sin egen säng, till nu. Vi har varit stenhårda medtag hon ska ligga i sin säng, för när hon sover sover hon så mycket bättre där. Det är bara vanan vi måste få in, och det går framåt. Ibland vaknar hon varje timma, men ibland var tredje timma! Det är ett stort framsteg! Jag är så glad att vi orkade ta tag i detta! Snart ska hon dessutom få flytta in till sitt rum så vi får tillbaka vårt rum. Just nu sover lillen i vårt rum i sin säng och vi sover i soffan i vardagsrummet. Ingen av oss sover gott när vi tre sover i samma rum. Karln och jag kan inte sova när hon rör runt i sängen och även tvärtom. Jag ska bara fixa lite i hennes rum så att det blir lite mer hemtrevligt.

Ha en fin måndag!

Beskriv din dotter med tre ord

Publicerad 2013-09-23 10:14:21 i Pluttan,

Jag fick idén från Paulas.me och försöker nu komma på de tre ordens som beskriver pluttan bäst. Den första är utan tvekan; Intensiv. Folk förstår verkligen inte hur intensiv hon verkligen är. Jag berättar hur hon är och folk nickar, förstår och instämmer, deras barn var likadant. Men sedan när de verkligen upplever det med egna ögon, ser vår tjejs intensiva personlighet så får vi alltid höra: "Oj!! Jag trodde inte hon var såååå intensiv! Hur orkar ni??" Så ja, det är förstå ordet, intensiv! Glad kanske ska vara nästa ord, hon är alltid alltid glad. Intensiv, Glad och Nyfiken? Modig? Spänningssökande,... jag vet inte. Den sista får jag klura på, fråga hennes far, min fina karl. Intensiv och glad, det får vi nöja oss med just nu.

Starka, fasta rutiner

Publicerad 2013-09-21 21:32:46 i Pluttan,

 
Vår flicka behöver riktigt hårda och fasta rutiner, det har vi nu märkt med månader av dålig sömn hos både pluttan och oss. Vi har nu satt hårda rutiner vid nattläggningen och de senaste dagarna verkar det som att det går bättre. Jag vill inte ropa hej änmenen jag hoppas! Hon är duktig vår tjej, vår stora lilla pluttefia! Nu sitter idag i soffan och tittar på film, detta har jag inte kunnat göra sedan jag var gravid! Karln är och hämtar en nyckel hos en vän och jag bara sitter här. Helt underbart! Inte för att jag var en lugn stund, endast, utan för att jag vet att pluttan sover sp mycket bättre såhär! Nu hoppas vi på en fortsatt bättring och att hon sover som en ängel snart! Vår alldeles egna ängel! Mammas och pappas älskade underbara fisunge! 

Gravid igen, jatack!

Publicerad 2013-09-20 12:24:00 i Allmänt,

Jag vill verkligen bli gravid igen. Trots all tung energi som går åt till att komma igenom de sömnlösa nätterna. Jag vill ha ett till barn, trots att trollet bara är 8 månader. Jag längtar! Det får dock ta sin lilla tid, jag måste göra klart mitt introduktionsår som lärare innan jag kan bli fastanställd, förbannade Skolverket! Förläng utbildningen istället för att lägga ett smygår i arbetet efter examen, så gör man ju inte i något annat arbete. Ja men hur som, jag måste gå klart det året, jag hann ju inte det iom graviditeten. Sju månader är kvar, sedan kan vi ta huslån och köpa större för att SEDAN skaffa en till unge. Oj vad vi längtar. Pluttan, vi vill att du ska få syskon =)

Så många frågor

Publicerad 2013-09-20 11:52:04 i Allmänt,

Jag har så många frågor men jag vet inte hur jag ska få ut dem eller få svar på dem. Ställer dem ju på blimamma.se men det känns som att jag bombarderar sidan med frågor. Kanske ändå är okej. Men om jag ställer frågor här, får jag svar då? 
Jag vet inte hur jag ska förhålla mig till bloggen. Jag jag den endast för att få svar på frågor, funderingar.. Jag vet inte,, kanske. Jag vill inte visa bilder på mig eller familjen, de är för privat, men samtidigt så blir ju bloggen tråkig utan bilder, hu ska jag göra där? Jag för helt enkelt tänka lite till. Till dess får det bli som det blir. Har jag frågor så ställer jag dem, vill jag skriva så gör jag det, det blir som det blir helt enkelt. Är ni med eller lämnar ni mig här? Ni få som läst lite då och då :) Kanske har ni tips på hur jag ska göra?
Kram

Om

Min profilbild

Hej! Jag valde att starta en blogg när jag var gravid i 27 veckan. Det fanns så mycket som jag ville dela med mig av, och kanske kan det hjälpa någon. Mina tankar, funderingar kring graviditeten och allt runt den, shopping, bvc-besök osv. Bor i Göteborg tillsammans med min underbara sambo sedan 4 år tillbaka. Född 1988... Välkommen!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela